Öneri odalarında uzun süredir sıkça dile getirilen iki önemli konu hakkında yaptığımız çalışmaları, kapsamlı testler ve detaylı analizler sonucunda tamamlamış bulunuyoruz. Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, oyun dengesi açısından gerekli gördüğümüz aşağıdaki düzenlemeler uygulanmıştır.
Server & Sistem Güncellemeleri
-
Çoklu Server Sistemi aktif edildi.
Server 1
Clan kurulabilir.
Clan bankası kullanılabilir.
Ronark Land Mevcut.
Pazar kurulamaz.
Delos bulunur.
Tüm etkinlikler aktiftir.
Letter kullanılabilir.
Server 2
Clan kurulamaz.
Clan bankası kullanılamaz.
Clan işlemlerinin hiç biri yapılamaz.
Ronark Land Mevcut değildir.
Pazar kurulabilir.
Delos bulunmaz.
Bdw ve Jr etkinlikleri dışında hiç bir etkinlik olmayacaktır.
Letter kullanılamaz.
-
Oyun içerisinden server değiştirme sistemi aktif edildi.
Yalnızca x64 clientte mevcuttur.
Premiumlu oyuncular 1 dakika içinde server değiştirebilirken, premiumsuz oyuncular 5 dakikada bir server değiştirebilir.
-
Bowl hiller için saat bazlı otomatik açılıp/kapanma sistemi eklendi. (Şu an aktif değil.)
-
Tılsım itemi altyapısı eklendi. (Henüz aktif değil.)
-
Premium olmadığında / Event banlı olunduğunda / Yeterli sağ-sol NP bulunmadığında sol chat bar üzerinden uyarı sistemi eklendi.
Savaş & NP Düzenlemeleri
-
Savaşlara giriş için Premium şartı eklendi.
-
Tüm savaş haritalarında, JR ve BDW etkinliklerinde 1 PC = 1 karakter sınırı getirildi.
-
Kral seçimlerinde sağ NP sınırı aktif edildi.
-
Sağ NP sınırlı Camp 3 aktif edildi. (Yeterli sağ NP'ye sahip olmayan oyuncular giriş yapamaz.) [Nemesis sunucusunda aktif edilecektir]
Farming & Ödül Güncellemeleri
-
Auto Mining takma seviyesi ve NP kontrol altyapısı eklendi. (60 Level, 70 Level, 83 Level ve 100 sağ NP)
Yukarıda yazılan level ve np şartları zaman içerisinde aktif edilecektir. Şartları karşılamayan oyuncuların taktıkları Auto Mining itemi drop atmayacaktır. -
Drop artıran Peri eklendi: %10 Drop + Kutu toplama [Nemesis sunucusunda aktif edilecektir]
-
Drop artıran Kanat eklendi: %10 Drop + 200 HP [Nemesis sunucusunda aktif edilecektir]
-
Letter stack sistemi kaldırıldı.
Envanter doluyken kazanılan CR ödülleri artık oyun içinde sol altta bulunan banka kutucuğuna gönderilecektir. Banka kutucuğundaki süreli itemlerin süresi işlemeye devam eder.
Oyun İçi Düzenlemeler
-
Archer skill güncellemesi yapıldı.
Archer sınıfı için 72. skill'e cooldown eklenmesi üzerine yaptığımız çalışmaları; kapsamlı testler ve detaylı analizler sonucunda yeterli ve kalıcı bir çözüm olmadığı gerekcesiyle yeniden değerlendirdik.
Yapılan incelemeler sonucunda, yalnızca 72. skill'i hedef almak yerine daha genel ve uzun vadeli bir dengeleme çalışmasının daha doğru olacağına karar verdik. Bu doğrultuda, archer sınıfında tek bir skill yerine tüm skilleri etkileyen skill atma hızında bir düzenleme yapılmıştır.
→ Bu güncellemedeki temel hedeflerimiz:
Macro kullanımıyla elde edilen aşırı saldırı hızını ciddi oranda sınırlandırmak
Oyunu el emeğiyle oynayan oyuncuları mümkün olan en az seviyede etkilemek
→ Güncelleme sonrası durum:
Macro kullanan archer oyuncular, insan elinin doğal hız sınırlarının çok üzerinde saldırı yapabildiği için maksimum seviyede etkilenmiştir
Oyunu el emeğiyle oynayan, normal hızlarda skill atan oyuncular ise minimum seviyede etkilenmiştir
Uygulanan bu düzenlemenin; adil oyun ortamını koruma, macro kullanımını azaltma ve archer sınıfı için daha dengeli ve kalıcı bir çözüm sunma konusunda büyük ölçüde amacına ulaştığını düşünüyoruz.
-
Mage armor & silah güncellemesi yapıldı.
Mage sınıfına ait armor ve silahların INT oranları, orijinal değerlerine geri çekilmiştir (160 INT).
Bu konu, öneri odasında yıllardır defalarca dile getirilen ve ekibimiz tarafından da sürekli olarak değerlendirilen bir öneriydi. Aslında bu değişiklik için kararımızı daha önce almıştık.
Ancak bu düzenlemenin oyun dengesi açısından büyük bir değişiklik olduğunu ve böyle kapsamlı bir güncellemenin server süreci devam ederken yapılmasının oyuna zarar verebileceğini düşündüğümüz için bugüne kadar erteledik.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, artık doğru zamanın geldiğine karar verdik ve bu değişikliği hayata geçirdik.
→ Güncelleme ile birlikte ek düzenlemeler:
Bu güncellemeden sonra 60 level ve üzerindeki tüm mage oyuncularının statları, sistem tarafından silah ve kıyafetleri sorunsuz şekilde giyebilecekleri biçimde otomatik olarak düzenlenmiştir.
Ek olarak, bu düzenlemeyi beğenmeyip kendi statlarını yeniden ayarlamak isteyen oyuncularımız için Hafize Ana NPC'sine ücretsiz olarak skill/stat sıfırlaması yapabileceğiniz Redistribution Item eklenmiştir.
Bu güncellemenin, mage sınıfı için daha dengeli, adil ve orijinal değerlere uygun bir oyun deneyimi sunacağına inanıyoruz.
-
Old takı görselleri güncellendi.
-
Premiumsuz oyuncular için 5 upgrade limiti eklendi. (Tekrar upgrade için re-log gereklidir.)
-
Trade atma seviyesi 1 level olarak güncellendi. (İlerleyen günlerde tekrar 35 level olarak güncellenecektir.)
-
Collection Race etkinliğinde Mage klasının "TP Mage" sayılabilmesi için gereken HP Stat miktarı 175'ten 150'ye düşürülmüştür.
-
Karakterlerin Maksimum HP 14000 olarak güncellenmiştir.

by